Szuvidálok!

Már vagy egy éve nézegetem az Anova házi sous vide gépét, de mindig volt valami kifogásom, amiért nem vettem meg. Most egy 60 eurós kedvezményt csaptak a wifis készülékhez és a Facebook is állandóan az arcomba tolta, így végül engedtem a kísértésnek és megvettem.

Persze utána elkezdtem gondolkozni azon, hogy, mivel fogok vákumozni, vagy egyáltalán miben fogok elkészíteni egy nagyobb adagot, de szerencsére mindkettőre találtam gyors megoldást. A BestByteban találtam egy olcsó, de jó gorenje vákumozót, a kád pedig egy átalakított műanyag ikeás doboz lett.

Első nekifutásra egy pecsenye kacsával indítottam. Ha az sikerül, akkor minden más is fog.
A kacsacombokat gyors előkészítés és fűszerezés után 12 órára elküldtem úszkálni, majd a biztonság kedvéért légkeverésben még 35 percet pihentettem, hogy igazán ropogós legyen a bőre.
Álmodni sem mertem ilyen eredményről. Omlós és szaftos hús fűszeres ropogós bőrrel és az összes íz a madárban maradt. Azt hiszem most mindent IS ezzel fogok készíteni.

Aki szeretne beruházni egy ilyen gépbe, annak ajánlom az Anova wifis változatát, ami amellett, hogy sokkal megbízhatóbb kapcsolatot biztosít a telefon és a gép között, 900 wattal akár 12 adaggal is képes egyszerre elboldogulni.